Независимо дали е вечна или само за година, любовта със сигурност трябва да се възпитава и укрепва. С малки жестове, но всеки ден. Това би помогнало по-леко да преодолеете моментите на криза и да живеете в хармония. Ето какво трябва да правите, ако искате да съхраните връзката си дълго и да живеете наистина щастливи и обичащи се.

Говорете ясно

Яснотата в комуникацията, заявяването на вашите нужди, вашата гледна точка, вашите очаквания и това, което не одобрявате, е първата стъпка към разбирателството. Важно е да се научите ясно да задавате въпроси, ясно да отговаряте и ясно да казвате „Не“, когато не сте съгласни.

Не се възприемайте като жертва

Не приемайте нищо лично и не се чувствайте жертва на избора или нагласите на партньора си. Ако той реши да се държи по определен начин,  ще има своите причини, за да прави това, и е по-добре да опитате да разберете мотивите му, а не да се възприемате като жертва.

Бъдете съпричастни

За да бъдат ползотворни дискусиите ви, е необходимо да се идентифицирате с другия и да имате положителна нагласа. Така избягвате да обвинявате партньора, че е причина за собствения ви дискомфорт. Вместо това е по-добре да кажете както изпитвате или не одобрявате в неговото поведение. Но без скандали.

Създайте си свое пространство

Така ще се чувствате защитени, а и ще откриете много нови начини, с които да увеличите удоволствието от общуването си. В критичен момент, това ще бъде вашият спасителен остров.

Не задълбавайте върху негативните мисли

Въздържайте се от всякакви неприятни предположения и забранете негативните мисли. Да тълкувате нещо, без да знаете отговора, поражда недоверие и токсичност в отношенията. От което не печели никой.

Бъдете отворени за промените

Понякога само „чувството за любов“ не е достатъчно, за да гарантира продължителността на връзката. Необходимо е да се предприемат действия и промени, за да поддържате интереса един към друг жив. Бъдете готови за всякакви интересни трансформации, ако те са полезни за любовта ви.

Продължава на страницата на Новите родители