Кампания „Коледа 2016“ беше най-успешната кампания за всички празнични герои до сега. Почти шест хиляди семейства от над 100 населиени места в цялата страна, получиха пакет с хранителни продукти, за да посрещнат с пълна трапеза най-светлият християнски празник – Рождество Христово. Десетки компании и медии, стотици индивидуални дарители и доброволци, куп родни знаменистости превърнаха каузата на Holiday Heroes в празник за хиляди нуждаещи се семейства в цялата страна. Четири дни неуморни доброволци опаковаха празничните пакети в склада, който любезните домакините от K&M абсолютно безвъзмездно предоставиха на организацията. Безброй други пък доставяха с личните си автомобили готовите пакети, директно в домовете на семействата. За да достигнат продуктите до всички семейства из цялата страна, за доставката на пакетите помонгаха Unimasters и InTime.  

В първия ден от опаковането и разноса на празнични пакети на Holiday Heroes, Теди Кацарова донесе коледното чудо в дома на 42-годишната Михаела, с диагноза олигофрения, която живее с майка си и брат си. Оперната певица Гергана Николаева и близката и приятелка Тони,  изпълнителка на хитовете „Всичко било е насън“ и „Както преди“, също станаха доброволци на каузата и доставяха коледни пакети на семейства. Водещите на предаването „Жива връзка“ по телевизия BiT, Кристина Владимирова и Димитър Димитров, също бяха празнични герои в третия ден от кампанията по опаковане и разнос.  В последния ден на доставките, на Игнажден, в герои за семейства в нужда станаха още Драго Симеонов и младата изпълнителка Диа, както и звездите от VIP Brother 2016 – Роро и Надя Иванова.

Както всяка кампания до сега, така и през кампания „Коледа 2016“, всеки от дните на подготвяне на празничните ни пакети излъчвахме на живо процесът на опаковане. Празничните пакети не са напълно унифицирани, но всеки от тях съдържа основните хранителни продукти – брашно, варива, олио, месен и/или млечен продукт, кори за баница, питка и играчка за малчуганите за семейства в нужда  Всички те бяха разпратени по домовете на нуждаещи се семейства в цялата страна. Foodpanda и  Aladin Foods зарадваха екипът от доброволци на Holiday Heroes, които неуморно подготвяха пакети като им осигуриха вкусен обяд, с който да се подкрепят, докато опаковат празничните пакети.