3600 души подкрепиха с аплодисменти кампанията „Заклех се!” по време на Галаконцерта „Коледни звезди”, който се състоя на 15 декември в зала 1 на НДК. Голямата българска актриса Искра Радева официално застана зад инициативата на Съюза на транспортните синдикати в България (СТСБ) и призова присъстващите да се присъединят към нея.

„От цялото си сърце искам да благодаря на Искра Радева за тази подкрепа и за това, че ни дава възможност да ви направим съпричастни към кампанията на младежите от СТСБ, които се борят за един свят на хармония, любов и разбирателство между мъжете и жените”.

Това заяви от сцената председателят на съюза Екатерина Йорданова и призова присъстващите в залата да отрекат мълчанието по темата за насилието и да се борят срещу всичките му форми – физическо, психологическо и вербално. Тя апелира присъстващите да се присъединят към кампанията като се снимат пред постера „Заклех се!“, който сега е във връзката между линия 1 и 2 на столичната метростанция „Сердика”, и да публикуват снимките си на Фейсбук страницата на съюза, като ги отбелязват с хаштаг #ЗаклехСе и #СТСБ.

Концертът ще бъде излъчен по Канал 1 на БНТ по време на Коледните празници.

Преди дни СТСБ символично отличи с „Бяла лента” стотиците мъже, организации и институции, които подкрепиха кампанията от старта й през лятото на 2014г. до този момент.

Инициативата #ЗаклехСе #СТСБ стартира на 25 ноември и ще продължи точно една година. Паното на кампанията ще бъде в метрото до 20 януари, а след това последователно ще бъде представено на летищата и големите гари в страната.