Гриндинг се нарича действието, при което двама души трият ритмично бедрата си едно в друго. Той е подобен на непроникващия секс или т.нар. външен акт, но сексуалният елемент не е толкова явен. Често се изпълнява от танцуващи на дансинга двойки.    

При гриндинга двамата може да са или с лице един към друг, или да заемат поза „лъжички“, при която гърдите на единия партньор се притискат в гърба на другия. Може да се осъществи по време на предварителната игра или да замести секса с проникване, когато партньорите предпочитат да се въздържат от такъв, но нямат нищо против по-грубия петинг. По принцип когато се използва термина „гриндинг“, актът се изпълнява с дрехите. В някои случаи с него се описва и интензивното движение на бедрата, когато жената е възседнала партньора си по време на сношението. Тогава гриндингът се възприема като синоним на поза „ездачка“.

Американците, а понякога и англичаните наричат „гриндинг“ и действието, при което жената, респективно клиторът й, се трие в нещо или някого и по този начин се възбужда. Нещото може да бъде бедро, корем, пенис или пенис колан ( Strap-On-Dildo ). В случая от значение е триенето.

Малцина мъже знаят колко приятно е за партньорката чувството от това триене. Разбира се, повечето са наясно, че проникването довежда малко жени до оргазъм. И че стимулирането на клитора е най-важната стъпка към женската кулминация. Умелите пръсти правят дамите много щастливи. Но обикновено господата предпочитат да използват ръцете си за друго. Например да сграбчат косата на жената и да изтеглят главата й назад. Да си играят със зърната на гърдите й или да сключат хлабаво пръсти около шията й (разбира се, когато е налице съгласието и на двете страни). Но кое е в състояние истински да настрои партньорката ви за любовния акт? Вашето бедро!