Гигантските одеала, по които всички полудяхме

12 октомври 2016 г., 17:12
27053

Източник: Hazel Engels / YouTube

Те са огромни. И пухкави. Плетени, меки, и изглежда топлят добре в студените и дъждовни дни, които започнаха. Тъй че, представяме ви гигантските одеала, по които интернет полудя.

Манията стартира Ана Мариненко от Киев, която започва да плете такива одеала през 2014 г. Тъй като преждата е толкова дебела, тя не използва игли, а нанизва бримките върху целите си ръце. Одеалото се плете за няколко часа, един шал – за около 30 минути.

Мариненко започва да продава изделията си в Еtsy, където те стават изключително популярни. Един шал може да струва 150 долара, а одеало – до 900. Освен това продава и гигантски дървени игли за плетене, с които можете да сами да си оплетете нещо огромно и пухкаво.

В момента това не е никак трудно, тъй като междувременно YouTube се напълни с клипове, които внимателно и за напълно начинаещи обясняват как става магията.

Одеалата са направени от едра прежда от мериносова вълна, каквато може да се закупи онлайн от Amazon.

Плетенето на ръце очевидно е не е за всеки, но дори и да нямате специални дебели дървени куки, можете да използвате пластмасови тръби, както показва ТОВА ВИДЕО.

Процесът на плетене е подробно обяснен за напълно начинаещи ТУК.

Източник: Tech Insider

Ключови думи:
Коментари