Никой не иска да се разделя с любимия, но понякога просто няма друг изход. Следват разбито сърце, любовна мъка и дълъг възстановителен период, но след тази фаза хората обикновено се вземат в ръце, а някои дори изпитват облекчение.

Около раздялата може да има много фактори. Освен обидата, която единият от двамата вероятно таи у себе си, е възможно да изпитваме разочарование, озлобление, самосъжаление. Психолозите ще ви кажат, че тези чувства са естествени, но въпреки това, когато продължат прекалено дълго или се засилят до степен, че да ни унищожават вътрешно, е необходимо да потърсим специализирана помощ и да се вслушаме в мнението на околните.

За някои раздялата е повече от болезнена. Хората, родени под тези зодиакални знаци, се справят по-трудно с раздялата и предпочитат да запазят връзката си, независимо колко токсична е била тя. Те би трябвало да работят повече над самочувствието си.

Рибите имат златно сърце. Но за жалост тяхното добродушие ги кара да гледат на живота през розови очила. Затова обикновено възприемат само положителните черти на партньора/партньорката и остават съвършено слепи за отрицателните. Така пропускат да видят червените лампички, позволяват да ги третират зле и оправдават всяка грешка на другия. Дори ако отношенията им станат неспасяеми, Рибите не се разделят и се опитват да поддържат мечтания идеален образ на партньора/партньорката.

Емоционалният Рак обича любовта. Той не се впуска лесно в интимна връзка, но когато се случи, има много високи очаквания и вярва, че е открил любовта на живота си. При първите признаци, че нещата не вървят, Ракът е склонен да игнорира предупредителните сигнали, понеже е влюбен до уши и се съпротивлява яростно срещу евентуална раздяла. Раците остават в нещастната връзка дотогава, докато вече нямат избор и са принудени да сложат край.

Интимните отношения на Девите се отличават с високи изисквания и проблеми с доверието. Те дълго търсят идеалния партньор/партньорка и когато мислят, че са го/я намерили, се вкопчват здраво в него/нея. Възникнат ли противоречия и конфликти, те се стараят с всички сили да ги разрешат – дори за някои неща вече да е прекалено късно и връзката да е обречена.