Ето какво ще стане, ако сложите оцет на растенията

15 септември 2017 г., 10:52
4125

Без изкуствени химикали. Снимка: Shutterstock

Не всеки знае за всички невероятни приложения и предимства на оцета. Оказва се, че той е идеален помощник и в грижата за градинските растения.

Ето как можете да използвате оцет в градината

Спрете да харчите пари за изкуствени химикали, за да се отървете от плевелите. Вместо това налейте оцет. Оцетната киселина спира растежа на плевелите, без да уврежда почвата. Смес от 1 част оцет с 1 част вода държи мравките и гризачите далеч от вашата градина. Ако добавите 2 супени лъжици оцет и една чаена лъжичка захар във вазате с цветя, букетът ще остане свеж много по-дълго.

Не само че оцетът може да замени скъпите химикали в градината, но също така може да се използва за почистване и дезинфекциране на тоалетната.

Как да използвате оцет у дома

Това е лесен, но ефективен начин да поддържате тоалетната чиста. За да почистите външната мръсотия и да дезинфекцирате тоалетната с оцет, ви трябва:

    Чаша 9% оцет
    Сода за хляб или йоден разтвор

Използвайте със сода за по-добър ефект:

Загрейте чаша оцет до 40 ° C и го разбъркайте със содата или йода. За 200 грама оцет ще ви трябва 1 супена лъжица сода. Ако използвате йод, пропорцията е 1: 1. Изсипете получената смес в тоалетна чиния за няколко часа. По-добре е да го направите вечер, така че разтворът да остане през цялата нощ. За да подобрите резултата, можете да повторите процеса няколко пъти.

Без сода:

Изпразнете казанчето и затворете капака. Избършете вътрешността на казанчето със сух парцал и минете с парцал, намокрен с оцет върху зацапаните повърхности. След 2 – 6 часа можете да остържете мръсотията с пластмасова шпатула.

Какво прави оцетът:

  • Разтваря варовика
  • Почиства металните части от ръжда
  • След като се изпари, премахва неприятните миризми
  • Помага за разтваряне на камъните в бъбреците

Убива бактерията shigella (причиняваща дизентерия) и Е.coli

Източник: Bright Side

Коментари