За онези, които пътуват дълго до офиса, времето прекарано в движение от понеделник до петък може да бъде доста трудно, а натрупаното напрежение да остави отпечатък върху целия ден.

Знаете ли например, че хората в Бостън прекарват средно по 50-60 минути на ден в пътуване, а в Португалия пътят до работното мяст отнема средно 70 минути. Това как пътувате определено засяга настроението ви - най-щастливи са хората, които отиват на работа с колело, следвани от тези, които се возят в кола. Онези, които сами шофират, далеч не са толкова щастливи. И въпреки това, едва 0.6 процента от американците ходят до офиса с колело.

За щастие, Happify ни предлага няколко полезни съвета, с които да превърнем пътя до работното място в приятно или поне поносимо изживяване.

Ходете пеша или карайте колело, когато това е възможно. Така намалявате стреса и повишвате концентрацията. Статистиката показва, че за младежите от 17 до 20 г. колелото е по-безопасно, отколкото шофирането. Ако иначе трудно намирате време за упражнения,  задължително изминете поне половината разстояние пеша или на колело. Така ще намалите килограмите и високото кръвно. Освен това, карането на колело е заразително за колегите в офиса - проучванията показват, че колегите се влияят от това и могат също да изберат този начин на придвижване.

Ако все пак сте в градския транспорт, опитайте да завържете разговор с човека до вас. Не бъдете изолирани, коментирайте книгата или списанието, които човекът чете, не се страхувайте да зададете въпрос или да направите комплимент. Дори и клиширани теми като времето са подходящи.

Статистиката сочи, че най-стресирани са онези, които ходят с кола на работа, тъй като заради задръстванията не могат да предвидят точното време и маршрут. От друга страна, ходенето пеша или с градски транспорт е относително по-предвидимо.

И накрая, намерете време да прочетете книга или да я изслушате в аудио формат, а защо не да послушате любима музика или пък да си водите дневник, докато пътувате.