Късометражният сатиричен филм Oppressed Majority на френската режисьорка Елеонор Пуриа показва един свят където жените са тези, които властват на улицата, в институциите и в семейството. Те са тези, които закачат и тормозят мъжете. Филмът разкрива абсурдите на ежедневния сексизъм, от който много жени страдат, но често не получават разбиране дори от най-близките си.

Киноразказът започва шеговито, но в крайна сметка разкрива една болезнена и драматична история, който въздейства чрез простия трик с размяната на ролите.

Главният герой е принуден да се справя с постоянни прояви на сексизъм и грубости в свят, в който силата е на страната на жените. Когато бива нападнат от банда агресивни жени и подадва жалба в полицията за сексуално посегателство, той среща подозрителност и недоверие. Накрая дори съпругата му, която в началото се опитва да се държи мило, го обвинява, че сам е предизвикал инцидента.

„Исках не толкова да бъде реалистично, колкото плащешо,” споделя режисьорката с надеждата да накара повече мъже да изпитат разбиране и съчувствие към проблемите, които жените срещат всеки ден.

Oppressed Majority е направен преди повече от пет години и публикуван в YouTube през 2013 г., но продължава да бъде популярен и споделян в социалните мрежи.