Много често може да се чуе реплика от жена, че преди брака е изглеждала чудесно, защото се е чувствала ухажвана, ценена и обичана. След брака обаче нещата са се променили. Излиза, че отношението на мъжа към жената оказва пряко влияние върху външния й вид.

Всъщност това важи и за двата пола.

Няма как страстта да се поддържа така, както е била при първия поглед, първата целувка. Но връзката изисква усилия, за да поддържаме добри и чисти отношения.

Жената има нужда да се чувства красива и да се оглежда красива в очите на околните. За това са нужни само 2 неща.

1. Да уважава себе си.

Жената трябва преди всичко да държи достатъчно на себе си, за да не си позволи да излезе несресана, с небрежно намъкната дреха, непогледнала се дори в огледалото. Как да искаме да ни харесват другите, ако сами не харесваме себе си. изследванията сочат, че голямата част от красотата е въпрос на излъчване, а не на физически данни. Излъчването от своя страна е свързано със самочувствието, а то пък се влияе от начина, по който се чувстваме и по който изглеждаме.

Момичета, спомнете си начина, по който се чувствате, когато излизате от фризьорския салон, от козметичния салон, от магазина с нова дреха. Това не е случайно. Самочувствието ни зависи не само от настроението и постиженията ни, но и от външния ни вид. Когато имаме съзнанието, че се чувстваме красиви, то просто личи. И привлича вниманието на околните. Но най-важното условие е жената да иска да изглежда красива за себе си, да държи на външния си вид, да се харесва.

2. Да уважава мъжа до себе си.

Когато уважава мъжа до себе си, тя иска да изглежда добре и заради него. Не е нужно да получавате постоянно комплименти, достатъчно е дори един поглед, за да ви направи впечатление, че мъжът до вас ви забелязва и оценява. Не спирайте да искате да сте красиви. Не спирайте да вярвате, че сте красиви. Поддържането на жената е част от самочувствието й, което е необходимо за тръпката между двамата семейната двойка.

Ако сте отвикнали да си обръщате взаимно внимание, както и на себе си, направете си един експеримент: в продължение на 2 седмици нека всеки един от партньорите в семейството да прави по един комплимент на половинката си и да прави всичко възможно да изглежда добре. Може би ще останете приятно изненадани.