Можем да бъдем по-продуктивни! Можем да имаме повече енергия! Можем да имаме повече време!

Към всички тези неща добавяме, че всичко това ще ни донесе много по-здравословен начин на живот.

Звучи като сериозно обещание, нали?

Да, такова е!

Всичко това можем да постигнем чрез една проста размяна на време.

Дълго време си лягах в 1.00 часа, ставах към 9.00 (8 часа сън), обикновено закусвах и сядах да уча разни неща, които помагат за професията ми. След това излизах навън и бях свободен до около 19.00 часа, виждах се с приятели и се забавлявах. В 19 бях на тренировка, тренирах всеки ден и никога не изпусках тренировка. Тренировката продължаваше до 20.30, в 21.00 бях вкъщи и докато се изкъпя и вечерям ставаше 22.00 часа. Тогава сядах да работя - до около 1.00 часа (което са 3 часа).

Това нещо го правих близо 6 години.

Един ден, мой добър приятел ми сподели, че си ляга в 22.00 часа и става към 5.00 часа сутринта, правел го от 2 седмици и се чувствал супер. В началото му се подигравах, че полудява. Той обаче продължи да ме убеждава, че трябва да пробвам.

Непрекъснато ми обясняваше, че най-качественият сън е от 22.00 до 2.00 часа и че само този сън ни стига, за да функционираме нормално. Че е безумно да сядам да работя, когато съм най-уморен. И че сутрин съм най-отпочинал и съм три пъти по-ефективен, а мозъкът ми работи на съвсем други обороти.

"Трябва да пробваш, само за една седмица, - казваше той, - ако не ти харесва, пак се върни към стария си режим."

Реших да пробвам!