Близо едночасовият разговор между двамата блестящи писатели, разбира се, си струва да се чуе в цялост, но преди това: отидете на 50:08 и чуйте как Мартин задава въпроса, който винаги е искал да зададе на Кинг. „Как по дяволите пишеш толкова много книги, толкова бързо?“

Интервюто е от едно скорошно събитие в Албакърки, Ню Мексико, което сега е достъпно онлайн. Настояването на Мартин да знае как Кинг пише „толкова бързо“ не е просто сладко – предвид собственото му скандално темпо на писане – но наистина любопитен поглед към подхода на двамата автори към работните навици.

Кинг просто пише и пише, и пише – независимо дали това, което е написал изобщо ще остане, или ще отпадне. Шест страници на ден. Всеки ден.

„Добре, нямаш ли такъв ден, в който просто сядаш и е като запек, пишеш изречение, ненавиждаш изречението, проверяваш си пощата – и се чудиш дали изобщо имаш някакъв талант в крайна сметка, или е трябвало да станеш водопроводчик... такова нещо не ти ли се случва?“ – пита Мартин.

Стивън Кинг признава, че почти никога не му се случва, но не може да разбере детинското нетърпение на фенове и журналисти, които просто настояват.

Примирете се, някои писатели имат нужда от време.

ВИЖТЕ ЦЕЛИЯ РАЗГОВОР ТУК.

Източник: io9