Разпространеното мнение, че влюбването може да се изпита само в първите години на съвместния живот, и, че след това романтиката отлита, е опровергано от резултатите на американско изследване. Да живееш дълго щастливо съвсем не е само в красивите приказки, а и в реалния живот, пише letidor.ru.

„Благополучието и възможността дори след много години семейните двойки да изпитват същите чувства, като в началото на връзката си, е реалност“, установяват американски учени.

Те направили експеримента с участието на мъже и жени, които смятат, че бракът им е успешен. Стажът на някои от тях превишавал 20 години. Всичко, което се искало от доброволците, е да покажат албум със снимки със своята половинка, с роднини и приятели.

"Когато погледнат снимката на любим човек и при хора с дълъг семеен стаж, и при младежи, току-що създали любовна връзка, се активират едни и същи части на мозъка", казват специалистите.

Кое кара хората да си стават все по-близки с годините? По мнението на експертите важните аспекти на дълголетната романтична любов са абсолютното доверие между партньорите и подкрепата им във всяка ситуация.

В щастливите семейства отношенията са винаги приятелски, наблюдава се заинтересованост към другия на личностно ниво, сексуална удовлетвореност и общи интереси, казват изследователите.

„В тези случаи хората с течение на възрастта могат да станат още по-близки, да чувстват щастие, и да са все още влюбени.“

Публикувано от Новите родители. Още от най-интересното и най-новото за семейството, родителите и децата открийте ТУК