Ако работата ви идва много, си спомнете, че има родители с доста повече грижи. Като това на 7-те американски близначета от Айова, за което разказва deti.mail.ru

За американското семейство Маккохю тези проблеми са умножени по 7, всъщност - не, по 8! Днес родителите са далеч от училищните грижи, защото близнаците им завършиха още през пролетта.
Представете си семейство със 7 близнаци и още едно дете, по-голямо от тях. Няма дори дума за толкова бебета, родени накуп. Много родители, след като първото им бебе поотрасне, се решават на второ. И, ако в този момент вместо едно, се окаже, че ще имат близнаци, може и да се притеснят малко.

Семейство Маккохю

Историята на семейството в началото прилича на много други. Двамата си имат момиченце, но искат поне още едно дете. Едва ли сте в състояние да си представите какви емоции са изпитали Кени и Боби, когато след ехографския преглед лекарят им съобщава, че в утробата виждат не две, а 7 бебета. Семейството действително много искало повече деца и планирало поне 2. След като първото им момиченце се родило обаче, се оказало, че Боби вероятно трудно ще забременее отново. Затова ѝ назначили инжекции за стимулиране... Явно те дали резултат, далеч по-висок от очаквания.

Лекарите отново били скептични – този път се съмнявали дали е разумно да запазят бременността. Предложението им било за частичен аборт – да оставят в утробата на майката 3 бебета, за да могат да бъдат износени без проблем. Кени и Боби категорично отказали по религиозни съображения. Лекарите само ги предупредили, че поемат огромен риск, и че вероятността всички бебета да се родят живи и здрави, е минимална.

И износването, и раждането на седемте бебета било истинско медицинско чудо. Те се появяват на бял свят в ноември 1997 г. – 9 седмици преди термина. Раждат се 4 момчета и 3 момичета. Така общият брой на децата в семейството станал 8. Събитието наистина е уникално и семейството получава поздравления лично от тогавашния президент на САЩ Бил Клинтън.

Мрачните прогнози на лекарите

Лекарите предупреждават семейството, че поема огромен риск, и че бебета едва ли ще оцелеят. Опасност има, ако в утробата на майката се окажат 3 бебета, какво остава, ако те са 7.

Продължава на страниците на Новите родители.