От незапомнени времена хората се опитват да открият смисъла на живота. Търсенето на отговора из различните кътчета на света води до създаването на разнообразни философски учения и интересни легенди.

Днес ще ви запознаем с историята за Червения конец. Тя произлиза от Япония и обяснява мистериите на живота по начин, който е едновременно и достоверен, и романтичен. Ако Съдбата наистина съществува, можем само да се надяваме, че работи по начина, по който е описано в тази история.

Затворете очи. Представете си, че тялото ви става прозрачно. Можете ли да видите безкрайните мрежи от кръвоносни съдове, свързващи всички органи? Ние дължим нашето съществуване на тези реки на живота. Сега съсредоточете взора си върху един наистина специален канал в тази система – този, който свързва сърцето с вашето кутре!

Този канал, формиран от лакътната артерия, превръща най-невзрачния ви пръст истински „представител“ на вашето сърце. Именно поради тази причина в много култури, когато двама души сключват примирие или се кълнат в нещо, те кръстосват кутретата си.

Според японската легенда, тази връзка, произлизаща от сърцето, не свършва при върха на кутрето ви. Тя излиза извън него и образува невидим червен конец, който „тече“ навън и се преплита с червените конци на другите хора. Т.е. свързва вашето сърце с тяхното.