Коя е най-високата еднофамилна къща в света? Не се намира в Холивуд, а в град Мумбай, в индийския щат Махаращра.

Къщата, наречена на митичния атлантически остров Антилия, е висока повече от 170 метра и впечатлява със своите 27 етажа и 37 000 кв.метра жилищна площ. И на цялата тази територия се помещава само едно семейство.

Собственикът й е Мукеш Амбани – най-богатият човек в Индия, собственик на компания за производство на електроенергия и материали за енергоснабдяване. Живее там заедно с жена си Нита и трите им деца от 2012 година.

Към ноември 2014 г. имението се оценява на 2 милиарда долара, като се смята за втория най-ценен жилищен имот в света след Бъкингамския дворец и най-скъпата частна резиденция в света.

Къщата разполага с шест етажа за паркиране с капацитет до 168 автомобила, танцово и йога студио, множество басейни и фитнес зали, ледена сауна, домашно кино с 50 места, библиотека, девет асансьора, бална зала с 80% покритие  на  тавана с кристални полилеи, три етажа с висящи  градини, 3 площадки за хеликоптери, както и най-голямата колекция от антични шевни машини в света.

Разбира се, такъв дом е предизвикателство за поддръжка, затова за него се грижат 600 служители.

Предвид икономическото положение на Индия и драстичната разлика между класите в обществото, не закъсняват и критиките. Противоречивият дизайн на постройката и демонстративното й използване от едно-единствено семейство я прави известна както в Индия, така и в чужбина, като си навлича остри критики в архитектурната преса и подигравки в популярните медии.

Според "Форбс" състоянието на Мукеш Амбани възлиза на 74 милиарда долара.