Наред с всепризнатите туристически грандове, в Европа има много незабелязани, тихи, уютни и чаровни местенца, които могат да пленят всеки странник и да останат в сърцето му.  Ако имате възможност, не пропускайте да се отбиете в някое от тях, пише Мениджър Нюз.

Gallery
Марсашлок, Малта

Симпатичен и игрив дух изпълва атмосферата на това градче, което всъщност е главното рибарско селище в островната държава.  Тук на всяка крачка можете да опитате вкусно приготвени по всевъзможни начини риби, за които дори и не сте подозирали, че съществуват.

Снимка: Konstantin Aksenov / Shutterstock

Gallery
Албарасин, Испания

Само два часа път с кола от Валенсия или 30 минути с влак от Теруел, ще ви отведат в най-прелестното испанско градче. Веднъж опознаете ли го, трудно ще го забравите. Там времето е застинало в Средновековието, но докато се прехласвате по крепостните стени, които опасват това място, не пропускайте да обърнете внимание на друга местна забележителност - хлопките на вратите. Всички те са от ковано желязо, и никоя не се повтаря по вид и форма.

Снимка: Iakov Filimonov / Shutterstock

Gallery
Одензе, Дания

Макар и да е третото по големина населено място в Дания, Одензе притежава истинското очарование на старинно малко градче.

Снимка: Adrian Stoiedin / Shutterstock

Gallery
Фрайбург, Германия

Този кадър казва много повече от всяко описание. Просто за обща информация ще отбележим, че във Фрайбург - град с хилядолетна история в югозападна Германия живеят около 230 хил. души, които по никакъв начин не нарушават усещането за спокойствие и хармония.

Снимка: canadastock / Shutterstock

Gallery
Ротенберг, Германия

Напомня ли ви нещо този приказен пейзаж? Уолт Дисни използва Ротенберг като първообраз при създаването на анимацията "Пинокио".

Снимка: Boris Stroujko / Shutterstock

Gallery
Ароза, Швейцария

Този сравнително неголям град в Швейцарските Алпи е любимо място за отдих на членове на британското кралско семейство. Щом е достатъчно добър за тях, най-вероятно ще допадне и на туристите.

Снимка: Natalia Paklina / Shutterstock