„Казвам ви, сама ще направя така, че да ми изтекат водите, само и само да се разхладя. Това просто не е нормално.“

Припомняме си този вопъл на Блейк Лайвли, когато беше много бременна на гости в шоуто на Джими Фалън и съвсем искрено си се оплака, че трябва да е незаконно да си бременна през лятото. 

Съгласни сме, не е. И никой не разбира колко топло ти е всъщност, защото какъвто и климатик да работи, на каквото и течение да се намираш, с колкото и ветрила да си вееш, ти пари сякаш отвътре.

И няма значение дали си холивудска звезда, или съвсем нормален бременен човек – на всички им е топло, всички се потят и им е еднакво ужасно.

И в тази връзка ето няколко неща, които може да прави или да не прави всяка бременна, с цел да се чувства максимално разхладена по време на летните месеци:

Вършете колкото се може повече задачи в по-прохладните часове на деня – рано сутрин или привечер. В противен случай рискувате да станете жертва на внезапно самозапалване, докато чакате на някой светофар.

Ако ще си бъдете вкъщи, но никак не ви се иска да прекарате цял ден под климатика, може да пробвате да проветрите дома в ранните часове, когато навън е все още свежо и приятно, след което, преди да започне голямата жега, да затворите всички прозорци и да дръпнете пердетата от страните, където пече. Това помага до един момент. След него вече си пуснете климатика. Или просто се приберете завинаги в банята.

Носете светли дрехи. Това няма нужда да ви го казваме, просто обърнете внимание с какво се обличат хората на Арабския полуостров. Белите „чаршафи“ не са просто за разкош. Между другото, ризи с дълъг ръкав от леки, естествени материи са много добър вариант. Когато е особено горещо, дългият ръкав възпира и слънчевите лъчи, и топлината.

Пийте много вода и всякакви безалкохолни течности. Т.нар. изотонични напитки също помагат, за да се възстанови балансът в тялото. Накратко: наливайте се, колкото можете.

Ограничете солта, за да не задържате вода. Задържаната вода прави живота особено тежък. В буквалния смисъл. Разбира се, не ни слушайте, ако лекарят ви ви е постъветвал нещо съвсем друго, тъй като имате по-малко околоплодни води, например.

Новите родители