Повечето хора са наясно с факта, че бракът изисква усилия. Наистина сериозни усилия. Всички ние сме чували това, виждали сме статистките на разводите, чели сме безброй статии, които разкриват трудностите на двойките, пише LifeHack.

И въпреки това, някъде по пътя приказният елемент, витаещ около брака, успява някак си да ни съблазни. Може би романтичните комедии са виновни. Или пък социалните платформи, пълни с постове с прекрасни и влюбени до уши двойки, които не престават да се забавляват. Сигурно дори вие сте публикували нещо подобно. Истината обаче хората показват едва 5 процента от своите животи в социалните мрежи. Като цяло хората крият проблемите, неразбирателствата и кавгите.

Бракът е ежедневен избор, а не еднократно събитие

Може би най-често разпространеното погрешно схващане е, че веднъж щом преминеш през сватбения ден и кажеш „Да“, потегляте към залеза, за да заживеете щастливи завинаги заедно. Това обаче не може да е по-далече от истината.

Уви, повечето хора прекарват повече време, енергия и ресурси в планирането на сватбения ден, от колкото в планове за предстоящия им живот заедно. Бракът е ежедневен ангажимент. Всеки ден вие съзнателно избирате да се отдадете на вашия партньор – за добро или лошо. Добрите и здрави бракове не са създадени посредством снимките във Facebook или Instagram. Те се формират посредством битките с ежедневните рутини. По време на преживяването на трудни ситуации. Зад всяка снимка, на която виждате усмихната щастлива двойка, се крие момент на агония и дори сълзи, разчорлена коса и хора, опитващи се да разрешат някакъв проблем. Това е чистата и грозна реалност на брака.