Билефелд - градът, който не съществува

03 юни 2016 г., 11:07
25366

Marc Venema / Shutterstock

Ще ви убедят, че Билефелд е истински град, разположен в провинция Северен Рейн-Вестфалия. Ще видите снимки. Нека това не ви заблуждава, защото всичко е добре поддържана лъжа. Задайте си три въпроса:

1. Познавате ли някой от Билефелд?

2. Били ли сте някога в Билефелд?

3. Познавате ли някой, който някога е бил в Билефелд?

Разбира се, че не. Има световен заговор, който цели да ни накара да вярваме, че Билефелд съществува.

Транспортни указания, табели, автомобилни регистрации - всичко това е фалшифицирано за ваша заблуда от тайните служби, извънземните и други неявни сили, наричани просто "ТЕ".  

ТЕ са впрегнали всичките си техники за въздействие, за да поддържат илюзията.

Някой иска да ви убеди, че е бил там и го е видял с очите си? Този някой е част от конспирацията.

Ако вярвате, че сте били там, вие сте жертва на проектираната от ТЯХ програма за контрол на съзнанието, която е вградила в мозъка ви изкуствени спомени.

Как интернет изтри един град

През 1994 г. група студенти решава, че ще е весело да пусне слух в немския Usenet, че градът Билефелд не съществува. Шегата прераства в забавна сатира на конспиративните теории и се разпростира из цяла Германия и отвъд. Дори канцлерът Ангела Меркел прави препратка към нея.

Днес, ако напишете в Google "Bielefeld gibt es nicht" (Билефелд не съществува) ще получите над 35 хиляди резултата.  

Въпреки че конспирацията е очевидно фалшива  - в града живеят над 320 хиляди души, тя се поддържа вече две десетилетия. Хората си задават горните три въпроса и понеже Билефелд не нито туристическа дестинация, нито голям град, малцина отговарят положително на въпросите - което прави измислената теория лесна за разпространение.

Хуморът идва от факта, че градът е толкова неотличителен и неизвестен, че може изобщо да не съществува.

Измислица, която оживява

Нещото, което прави Билефелдската конспирация различна от стотиците хиляди измислици в интернет, е начинът, по който хората са я пренесли в реалния свят и я поддържат. Попитайте случайно срещнати германци как да стигнете до Билефелд. Нищо чудно да ви кажат, че такъв град няма.

През 2012, когато завършва речта по повод някакво събитие в Билефелд, канцлерът Ангела Меркел казва, че не е сигурна дали е била в града, ако изобщо съществува.

Има дори филм със заглавие "Билефелдската конспирация". Режисьорът е Томас Валден, автор на книга по темата. Филмът е спонсориран от Билефелдския университет и с изключение на един-двама професионални актьори, в него участват основно преподаватели и студенти от университета.

Разбира се, подставени лица, които се представят за преподаватели и студенти. Билефелдският университет е фасадата, зад която извънземните крият космическия си кораб.

Автор: Мая Лефтерова

Ключови думи:
Коментари