Всички имаме познати или приятели, които обичат да прекарват времето си сами. Ако и вие сте от хората, които предпочитат уединението пред шумните компании, тогава тази статия е точно за вас.

1. Вие цените времето

По принцип не разполагаме с много време, което да прекарваме насаме. Ето защо и малкото мигове, които си открадвате за себе си, са толкова ценни. Това ви позволява да цените по-добре и времето и на другите.

2. Познавате себе си

Вие сте приятел на самия себе си. Като се опитвате да прекарвате повече време в собствената си компания, разбирате по-добре какъв човек сте и какво искате от живота. Не виждате смисъл да се преструвате, че сте някой друг.

3. Запазвате спокойствие в трудни ситуации

Не губите лесно самообладание. За да ви изкара извън кожата ви, вашият опонент трябва наистина да се постарае. Без значение колко хаотична и лоша е ситуацията, винаги оставате спокойни. Вашето спокойствие привлича към вас хора, които също се надяват да намерят вътрешен мир.

4. Вие сте широко скроен човек

Мислите за много неща и сте изключително наблюдателни. Знаете много повече за света и сте в състояние да си съставите по-адекватна представа за цялото.

5. Честността е важна за вас

Не понасяте да ви лъжат и не могат да ви измамят. Знаете, че ако и двете страни са честни относно намеренията и грешките си, човек може да се справи значително по-лесно с дадена ситуация.

6. Имате ясни лични граници, които не позволявате на никого да престъпва

Във всяка област на живота си сте определили и поставили доста твърди граници. Самите вие не нарушавате установените правила и не позволявате на хората около вас да ги пренебрегват.

7. Познавате силните и слабите си страни

Знаете в какво сте силни и в какво не сте добри. Въз основа на това разбирате как да действате във всяка една ситуация. Това ви позволява да се предпазите от житейските бедствия.

8. Развили сте емпатия

Вие сте своеобразно хранилище на емоции и чувства, и то не само на вашите собствени. Можете да чувствате и разбирате другите.

9. Никой не е съвършен и вие го знаете

Не се опитвате да отговаряте на преувеличени стандарти и не го изисквате от другите. Разбирате и уважавате факта, че всички (както и вие впрочем) имат недостатъци.

10. Шестото ви чувство не ви подвежда

Шестото ви чувство е максимално усъвършенствано. Тъй като прекарвате много време насаме със себе си, сте успели да овладеете някои психологически техники по-добре от други.