9 впечатляващи факта за храната

22 декември 2016 г., 11:25
4749

Shutterstock

Нещата, които използваме ежедневно, могат да крият множество тайни, които малцина знаят. Да вземем за пример хранителните продукти и фактите, подбрани от BrightSide.

Люти чушки

Цветът на чушката – червена или зелена - не разкрива нищо за вкуса й. Важен е размерът. Колкото по-малка е, толкова по-лютива е.

Банани

Колкото и да звучи странно, комарите проявяват по-голям интерес към хора, които наскоро са яли банани. Можем само да предполагаме защо това е така.

Авокадо

Никога не хранете птиците с авокадо. То е отровно за тях.

Хранителни бои

Те правят децата хиперактивни, особено червените и жълтите.

Чай

Не трябва да пиете чай, който не е прясно сварен. Японците имат следната поговорка: „Вчерашният чай хапе по-лошо и от змията.“ Студената напитка дразни сериозно стените на стомаха.

Мед

Медът е безсмъртен. Най-старото гърне с мед, годен за ядене, е открит в гробницата на египетския фараон Тутанкамон от Хауърд Картър през 1922 г.

Камамбер

 Френското сирене камамбер трябва да бъде консумирано малко преди изтичането на срока му на годност, но никога след това.

Яйце

Ако едно яйце плува на повърхността на водата, то вече не е годно за ядене.

Кисело зеле

То се грижи за вашата фигура. То кара тялото ви да обработва два пъти по-бързо мазнините.

Шоколад

Ако изядете едно малко парченце черен шоколад преди основното ястие, то ще насити кръвта ви с глюкоза. Дори и да сте наистина гладни, това ще ви спре от преяждане. 

Ключови думи:
Коментари