„Мързелът може да изглежда атрактивен, но работата дава истинско удовлетворение." - Ане Франк

Как да преборим мързела на работа? Този въпрос си задават хиляди офис служители, затворени да се трудят в топлите месеци, когато почивката е мечта, а работата е дойно повече, защото някои са в отпуск.

Има няколко техники, с които мързелът може да бъде победен, коментира блогърът Марк в marcandangel.com. Ето кои са те.

1. Напълно разберете истинските последствия от това да мързелувате на работа. Ако не ви се работи, има голям шанс да не изпълнявате напълно служебните си задължения. Ако не ги изпълнявате, не си вършите работата и в един момент някой може да прецени, че не заслужавате заплатата си.

2. Никога не губете поглед върху цялата ситуация. Действително, да раздробиш голям проект в няколко по-малки е ума стратегия за изпълнението му, но помнете, че така губите концентрацията си и поддържате себе си мотивирани за кратко. Имайте предвид, че малко мързел сега, неглежиране и дребни грешки могат да провалят успешния изход на цялата, по-голяма задача.

3. Не спирайте да работите след края на последния проект. Започнете веднага да правите следващата си, свързана задача. Веднъж щом спрете, мързелуването идва и после по-трудно ще се върнете в крак.