Встъпвайки в брак, чуваме ужасно много съвети и правила за семейния живот: какво да правим, кога и как и какво е категорично забранено. А може ли да тръгнем срещу тях и просто да не ги спазваме?

Ето 10 неприложими закона на семейното благополучие, които може и трябва да се нарушават, събрани от AdMe.ru.

Никога не лъжете партньора си

Хората, които ви съветват никога да не лъжете половинката си, навярно също не спазват този съвет. Защото чистата истина е, че всички хора лъжат. Премълчаването и недоизказаните неща също се броят. Само помислете колко ядове могат да бъдат спестени, ако не споделяте всички нюанси и детайли.

Бъдете слаба жена до силния си мъж

Стремежът да изглеждаме крехки, слаби и раними създания, които се нуждаят от силна опора, може да прерасне в прекалена инфантилност. Не се превръщайте в капризно дете, а просто бъдете такива, каквито сте – мъжът ви се е влюбил във вас именно за това.

Не използвайте секса за сдобряване

Снимка: Guliver / iStock

Може дълго да се сърдите на половинката си, а може и да се сдобрите, като си доставите удоволствие в леглото. Понякога причините за скандала са дребни, буквално изсмукани от пръстите – например драмите, че не ви се обръща достатъчно внимание. Не казвайте, че сексът не помага…

Прекарвайте заедно свободното си време

Това също не е задължително – ако ви се иска да си отдъхнете един от друг, направете го. Да сте заедно е хубаво, но само когато наистина го искате – тук е важно качеството, а не количеството.

Продължава на страниците на Новите родители.