Някои всекидневни навици влошават начина, по който се чувстваме, без изобщо да съзнаваме. Нещо повече, те влияят на начина, по който ни възприемат околните - независимо дали в неформална обстановка, на работа, или по време на преговори и конфликти, пише Huffington Post.

Добрата новина е, че повечето от тях могат да бъдат променени. Ако успеете да го направите, резултатите няма да закъснеят.

Вижте какви неочаквани неща може да ви накарат да изглеждате по-глупави. Например...

1. Да държите в ръка алкохолна напитка

Изследване е установило, че хората, които държат бутилка бира на снимки, са възприемани като по-малко интелигентни от тези, които държат чаша с вода.

2. Да използвате претенциозни думи без нужда

Учени взимат част от дисертация с купища дълги думи и създават опростена версия, в която трудните думи са заместени с по-кратки синоними. Резултатът: участниците в изследването преценяват автора на опростената версия като по-интелигентен.

3. Да употребявате погрешно някои думи и изрази

Има думи и изрази, които препъват хората. Ако ги избягвате, избягвате опасността да звучите глупаво. Например, „на всекиму” ще е по-лесно да не използва падежните форми „кому”, „някому” и „всекиму”, ако не знае как: а именно, без „на” отпред. „Всекиму” означава „на всекиго”.

4. Да ходите прекалено бързо или прекалено бавно

Когато се движите в група, постарайте се да синхронизирате крачките си с тези на всички останали. Изследвания сочат, че хората, които вървят по-бързо или по-бавно от онези около тях, изглеждат по-малко интелигентни и по-малко компетентни.