Хората и шимпанзетата си приличат повече, отколкото мъжете и жените. Всъщност това изобщо не е вярно. Всъщност мъжете и жените могат да си приличат до 97 %. Обаче, Боже, тези 0.3 % ни правят наистина много различни и често неразбираеми едни за други.

Ето кои са 8-те разлики между мъжете и жените, за които почти никой не знае:

1. Жените имат нужда от повече време в тоалетната.

Ами какво да кажем тогава за всички тези мемета и шеги, че мъжете все едно залепват за тоалетната чиния? Е, има обяснение.

Изглежда, че мъжете прекарват толкова време в тоалетната, защото искат да се спасят от ежедневните проблеми. Създават си нещо като кътче, в което бягат, твърдят учените. Затова в тоалетната четат, сърфират из интернет или просто се наслаждават на тишината. При жените обаче работата е друга. Някои особености в тялото им, както и изборът на храна могат да доедат до чревни проблеми и хроничен запек.

2. Мъжете имат по-големи зъби.

Да, очевидно зъбите си имат пол. Учените са провели наблюдение сред 500 човека, които са нямали нищо против да изучат горната и долната им челюст. Заключението е, че са установили, че ако трябва да се идентифицира труп само по челюстта, то може да се познае дали е мъжка или женска, защото мъжете определено имат по-широка челюст и по-големи зъби.

3. При жените показалецът е дълъг почти колкото безименния пръст.

Разгледайте си ръцете. Възможни са два сценария:

1) безименният ви пръст е по-дълъг, отколкото показалеца;

2) безименният ви пръст е дълъг почти колкото показалеца.

Ако отговаряте на първия сценарий, то тогава вероятно сте мъж. Ако отговаряте на втория – значи сте жена.

Ако не е така, обвинявайте науката, не нас. Според нея още преди да се родим, естрогенът и тестостеронът контролират гените ни, което в крайна сметка определя и дължината на пръстите ни.

4. Миглите на мъжете са по-дълги.

Тук трябва да похвалим мъжете за техните нива на тестостерон. Този хормон е отговорен за всякакъв тип растителност по тялото им. Не само че прави косата им дълга, но също по-здрава и гъста. Освен това мъжете имат по-малки очи. По-малки очи и по-гъста коса звучи като златна формула с черешка дългите мигли.