Понякога всички се съмняваме в собствената си привлекателност. Предпочитаме да се съсредоточим в недостатъците, които имаме. В умерена степен е полезно, защото развива желанието за самоусъвършенстване. Друг път обаче се вманиачаваме в несъществуващи дефекти или правим от мухата слон. Това може да отблъсне околните. Затова не забравяйте, че носите неповторимо излъчване, че имате свой чар и вероятно сте много по-прривлекателни, отколкото си мислите. Ето и доказателствата:

1. Хората рядко ви правят комплименти.

Вероятно сте попадали в ситуацията да сте положили огромни усилия за външния си вид, но най-изненадващо не само че никой не ви прави комплимент, ами сякаш и никой не задържа погледа си върху вас. Обяснимо е да се срине самочувствието ви. Трябва да знаете обаче, че това поведение говори за точно обратното – вие сте очарователни. Според проучванията хората са склонни да правят по-малко или никакви комплименти на онези, които изглеждат изключително добре – просто защото те най-вероятно си го знаят. Това само по себе си е комплимент.

2. Най-сетне ви правят комплимент, но звучи безразлично.

Жените обикновено се обиждат от безстрастните, леко апатични комплименти. Или ги смятат за неискрени, или са разочаровани, защото са очаквали повече. Всъщност трябва да се чувствате поласкани, защото ако някой мъж ви направи подобен тип комплимент, означава, че приема красотата ви за даденост и просто е свикнал с нея.

3. Често се случва непознати да се опитват да срещнат погледа ви.

Обяснението е просто – един бърз поглед, придружен с усмивка, е ясен приятелски сигнал или израз на симпатия. Продължителният и директен поглед в очите е очевиден опит за установяване на контакт. А ако човекът продължава да ви наблюдава дири и след като сте отвърнали очи от него, най-вероятно силно сте привлекли вниманието му и ви се любува.