Понякога всички се съмняваме в собствената си привлекателност. Предпочитаме да се съсредоточим в недостатъците, които имаме. В умерена степен е полезно, защото развива желанието за самоусъвършенстване. Друг път обаче се вманиачаваме в несъществуващи дефекти или правим от мухата слон. Това може да отблъсне околните. Затова не забравяйте, че носите неповторимо излъчване, че имате свой чар и вероятно сте много по-привлекателни, отколкото си мислите. Ето и доказателствата:

1. Хората рядко ви правят комплименти.

Вероятно сте попадали в ситуацията да сте положили огромни усилия за външния си вид, но най-изненадващо не само че никой не ви прави комплимент, ами сякаш и никой не задържа погледа си върху вас. Обяснимо е да се срине самочувствието ви.

Трябва да знаете обаче, че това поведение говори за точно обратното – вие сте очарователни. Според проучванията хората са склонни да правят по-малко или никакви комплименти на онези, които изглеждат изключително добре – просто защото те най-вероятно си го знаят.

Виж още: 7 неща в гардероба на жената, които побъркват мъжете

Това само по себе си е комплимент.

2. Най-сетне ви правят комплимент, но звучи безразлично.

Жените обикновено се обиждат от безстрастните, леко апатични комплименти. Или ги смятат за неискрени, или са разочаровани, защото са очаквали повече.

Виж още: 8 неща, които намаляват вашата привлекателност

Всъщност трябва да се чувствате поласкани, защото ако някой мъж ви направи подобен тип комплимент, означава, че приема красотата ви за даденост и просто е свикнал с нея.

3. Често се случва непознати да се опитват да срещнат погледа ви.

Обяснението е просто – един бърз поглед, придружен с усмивка, е ясен приятелски сигнал или израз на симпатия. Продължителният и директен поглед в очите е очевиден опит за установяване на контакт. А ако човекът продължава да ви наблюдава дири и след като сте отвърнали очи от него, най-вероятно силно сте привлекли вниманието му и ви се любува.

4. Хората повдигат вежди, когато ви погледнат.

Повдигането на веждите обикновено се случва автоматично и несъзнателно, когато видим привлекателен човек. Обърнете внимание на собствената си реакция следващия път, когато видите някой, когото смятате за привлекателен. Има няколко обяснения за това поведение – първо, това е начинът, по който показваме симпатия невербално; второ, това е подсъзнателен опит да отворим очите си по-широко, за да видим нещо или някой, който привлича вниманието ни.

5. Другият периодично прави „патешка уста“.

Ето още нещо, което правим неволево и несъзнателно, когато видим човек с привлекателна външност – изкривяваме устни в „патешка“ гримаса.

Виж още: 4 прости начина да впечатлите още на първата среща

Продължителността едва ли е повече от секунда-две и колкото и странно да звучи, то е свързано с желание за целувка. Този жест може да се сравни с облизването на устните, което също сигнализира за същото желание.