Скорошно проучване установи, че близо 3% от женените двойки съобщават, че през годината са имали повече от един партньор. Като цяло според изследванията между 15 и 20% от женените американци например имат извънбрачни връзки, като мъжете е по-вероятно да поддържат афера в сравнение с жените. Остава обаче въпросът защо неверниците не искат развод, а остават с жените си и продължават да изневеряват.

Ето 8 причини, които според изследователите са причина за това странно поведение при мъжете.

1. За него домът е все още най-хубавото място.

Познава ви от цяла вечност, готвите му, грижите се за децата. Чувства се добре с живота, който води, а търси афера, защото иска да опита нещо ново, което не означава непременно, че иска да въведе промяна в живота си. Домът за този тип мъже си е тяхната крепост. В неговата глава изобщо не съществува въпросът дали трябва да се изнесе. Няма такова намерение, защото без жена си би му било трудно да се грижи сам за домакинство. Дори страстта и любовта да са изчезнали, са останали приятелството и уважението. Той просто иска място, където да се чувства сигурен и да си дремва на спокойствие.

2. Просто търси почивка.

Ако сте потънали в рутината на семейния живот, нищо чудно да му е доскучало и да търси почивка от ежедневните си задължения да изхвърли боклука, да измие чиниите, да мине с прахосмукачка, да напазарува на връщане от работа и т.н. Според едно проучване мъжете, които са изневерили, споделят, че понякога се случва така, че имаш добра и здрава връзка с партньора си и не искаш раздяла, а просто да си починеш от монотонността на ежедневието. Този тип мъже твърдят, че обичат жените си, но просто искат малко време извън познатото и търсят мимолетно приключение.

3. Мислел е, че може да открие много отговори за себе си чрез аферата. Само че не е успял.

Една интересна история разказва за съпруг, който изневерявал на жена си. Да, направо ужасна работа. Жена му преминала през всички етапи на чувствата (изненада, гняв, обида, мъка), но след известно време започнала да си задава въпроса защо. Мъжът й нямал вид на човек, който се готви да напусне семейството си. Отговорът бил прост – не го бил направил не защото у нея е проблемът или защото не харесва отношенията им, а защото проблемът е у него. Някои мъже смятат, че ако в живота им се появи нова жена, нещо ще се промени и те изведнъж ще се почувстват отново щастливи и изпълнени с живот. Само че обикновено не става така. Тези мъже обичат половинките си, но имат психологични проблеми и не могат да се справят с рутината и с чувствата си.