Младите майки често се изправят пред предизвикателства, за които не са съвсем подготвени. Понякога се случва така, че си навличат недоволството и възмущението на околните. Ето 8 пъти, в които не трябва да се извинявате за поведението си:

1. Кога и къде храните бебето си.

Никой няма право да ви казва как да храните бебето си. Затова не дължите извинение на никого. Независимо дали кърмите, или използвате адаптирано мляко – вие знаете най-добре защо прилагате едното или другото. В случай че кърмите, не се притеснявайте да го правите и на обществено място.

2. Нямате достатъчно пари.

Не е необходимо да сте богата, за да сте добра майка. Щастието на детето не се купува с пари. Вероятно сте забелязали вече колко малко внимание обръщат децата на новите си играчки и колко повече се радват на внимание и време, споделени с мама.

3. Имате нужда от време за себе си.

Добрата майка има нужда да презареди понякога. Ако усещате, че сте на ръба на силите си и лесно се изнервяте, по-добре е да се откъснете за няколко часа от дома и да излезете с приятелки или просто да направите нещо за себе си, отколкото да останете изтощена и ядосана. И не, не трябва да се извинявате, че имате нужда от време само за себе си!

4. Домът ви е разхвърлян.

Не се превръщате автоматично в лош човек или лоша майка, ако навсякъде край вас се търкалят играчки и части от конструктор например. Майките знаят как подреждаш къщата с часове, а се разхвърля само за минутка. Грижите за детето вероятно поглъщат цялото ви време. Това не ви прави лоша, а отдадена майка.