Писателят и блогър Марк Черноф вярва, че винаги има нещо, за което да бъдем благодарни. И че без значение, колко добри или лоши неща ни се случват, всеки ден трябва да се будим с благодарност към живота си, защото някой някъде отчаяно се бори за своя.

Истината е, че щастието не е липса на проблеми, а умение да се справяме с такива. Представете си всички чудесни мисли с които можем да обгърнем съзнанието си, ако не го увиваме така плътно около тревогите си. Винаги обръщайте внимание на това, което имате, вместо на това, което сте загубили. Не оплаквайте това, което светът ви е отнел, а вижте какво можете да сътворите с това, което ви е останало.

Ето и някои от идеите на Марк Черноф, които могат да ви помогнат да се мотивирате, когато имате най-голяма нужда от това.

1. Болката е част от израстването

Понякога животът ни затръшва врата и то е, за да се движим напред. И това е нещо хубаво, защото често човек няма мотивация да промени нещо, освен ако обстоятелствата не го принудят. Когато времената са трудни, напомнете си, че нищо не се случва без причина. Само защото страдате не значи, че сте се провалили. Всеки голям успех изисква достойна борба. Хубавите неща изискват време. Бъдете търпеливи и ще бъдете възнаградени. Всичко ще си дойде на мястото. Може би не веднага, но непременно. Не забравяйте, че има два вида болка: болка, от която боли и болка, от която се променяте. И двата вида ви помагат да израснете.

2. Всичко е временно

Всеки път, когато вали, все пак спира да вали. Всеки път, когато се нараните, се изцелявате. След тъмнината винаги има светлина. И за това ви напомня всяко едно утро. Нищо не трае вечно. Така че, ако нещата са добри в момента, се възползвайте. Това няма да продължи вечно. Ако нещата са лоши, не се притеснявайте, защото и това няма да продължи вечно. Само защото животът не е лесен в момента, не значи, че повече няма да се смеете. Всеки момент е едно ново начало и нов край. Всяка секунда за вас е втори шанс. Просто трябва да го вземете и да направите най-доброто с него.