Често уравновесените и самоуверени личности, които са в мир със себе си, се познават по това как оползотворяват времето си. Истинският характер на човек се проявява в редица всекидневни ситуации. Най-важните качества, които говорят за силен характер, са непоколебимостта и способността за отстояване на собственото мнение. Ето по какво се отличават силните личности:

1. Държат на хобитата си

Постоянството е важен признак за силен характер. Тези хора не се предават при първото поражение, а продължават упорито напред. Силните личности обикновено имат хобита, в които са истински добри! Дали ще се занимават със спорт, музика, рисуване или друго, зависи от индивидуалните им интереси

2. Вземат решения

За силните личности е присъщо да проявяват инициатива в приятелския си кръг или в интимните отношения. Те увличат другите и са чудесни мотиватори. Освен това с радост поемат планирането на пътувания или занимания за свободното време и обичат да се грижат за организацията им.

3. Не се страхуват от нищо

Отличителна черта на силните личности е безстрашието. Тези хора обичат да изпробват нови неща и постоянно се стремят да разширяват хоризонта си. Обикновено са си самодостатъчни и нямат проблем да се хранят в ресторант, да пътуват в чужда страна или да практикуват спорт без чужда компания. Непрестанно преоткриват зоната си на комфорт и им харесва да събират нови преживявания.

4. Вземат си почивки

Хората със силен характер усещат кога имат нужда от почивка и не се свенят да си я вземат, когато се налага. Познават достатъчно добре себе си и тялото си, така че да пропуснат някое събитие, без да имат чувството, че са загубили нещо.

5. Признават си грешките

Силните личности признават пропуските си. Никога няма да чуете от тези хора да хвърлят вината върху другите. В приятелския си кръг те са по-скоро онези, които се опитват да разрешават проблемите и да потушават конфликтите.

6. Допускат в живота си само избрани

Хората със силен характер не се стараят да се харесат на всяка цена и вместо многобройни повърхностни познанства предпочитат да имат край себе си малцина, но верни приятели. Знаят съвсем точно на какви качества се възхищават и ценят у другите.  

7. Търпеливи са

Който има силен характер, проявява търпение към другите и никога не излиза от кожата си. Тези хора не се скъпят да отделят време на околните и умеят да се нагаждат към потребностите им.

8. Не повтарят едни и същи грешки

За силните характери не е типично да повтарят стари грешки. Самоусъвършенстването е неизменна част от живота им и те се стремят непрекъснато да се развиват и да трупат нови знания.