При срещи мъжете често изпращат на жената неясни сигнали. Ето осемте най-необясними неща, които правят, въпреки че – или точно защото - харесват жената.

А после разправят, че жените били сложни създания! Понякога мъжете също объркват нежния пол с мъгляви сигнали и ги хвърлят в недоумение: какво сега, харесва ли ме, или не ме харесва? Такива въпроси си задават жените най-вече, когато двамата са в началната фаза на запознанството.

А би било толкова по-просто, ако мъжете проявяваха чувствата си открито! За съжаление обаче в съвсем редки случаи мъжът признава на жената, че я харесва и би искал да продължат да се срещат, или дори да се обвържат по-сериозно. Вместо това той върши непонятни неща, които според него би трябвало да й покажат, че не му е безразлична.

1. Въздържан е при разговор.

Когато мъжът мълчи – едва ли не като гроб – и ви оставя вие да говорите, е сигурен знак, че ви харесва. Но жените възприемат негативно подобна резервираност, защото тълкуват мълчанието му като липса на интерес към личността им. Всъщност мъжът мълчи от страх да не се изложи, ако изтърси нещо необмислено, и така да проиграе шансовете си. Има смисъл, нали?

2. Не прави опит за физически контакт.

Ако мъжът не ви докосва, това съвсем не означава, че не ви намира за привлекателна. В действителност той се страхува да не провали зараждащите се помежду ви отношения с прибързани действия. Иска да си даде време и да изгради с вас истинска дълбока връзка. Кой би помислил?

3. Подхожда предпазливо към всяка среща и има нужда от повече време.

Например никога не ви се обажда, когато има желание, а се придържа стриктно към старото правило „три дни ни вест, ни кост“ и планира стъпките си като хирург сложна сърдечна операция. Така поведението му изглежда сковано и фазата на първите срещи се проточва излишно – само защото господинът не иска да направи нещо погрешно!    

4. Държи се превзето и самовлюбено.

Когато мъжът най-после заговори, от устата му обикновено излизат надути фрази, които ви звучат като самохвалство. Това също е явен признак, че ви харесва. Всъщност иска да ви направи впечатление и да ви даде да разберете, че има какво да ви предложи. Разбира се, подобно мачовско поведение отблъсква жената, въпреки че намеренията му са повече от добри.