Момиченце с приказен музикален талант от Пловдив ще седне зад червения роял на сър Елтън Джон в Лондон.

Хрисиана Савова ще влезе под тътена на заслужени аплаузи в легендарната зала "Роял Албърт Хол", след като спечели конкурса Grand Prize Virtuoso London 2020.

Детето-чудо си отнесе гордо и специалната награда да изключителен млад талант, която се присъжда по препоръка на артистичния директор на конкурса.  

Церемонията ще се проведе на 13 и 14 април в британската столица, а инструмента на поп идола Хриси ще използва, за да изсвири произведение на Шопен.

Хрисиана разгръща за пръв път нотния лист преди две  години. 

Расте в семейство на рокаджии, но е пленена от меланхолията и епичното звучене в класическата музика. Започва да се учи на електрическо пиано, но то се оказва крайно недостатъчно за потенциала ѝ и родителите ѝ мобилизират няколко съседски семейства, за да качат огромното ново пиано по стълбите на блока.

Виртуозната малка пианистка е възпитаник на НУМТИ „Добрин Петков“ с преподавател по пиано г-жа Светлана Косева. Миналата година Хриси просълзи близките си от гордост като донесе първа награда от Международен клавирен конкурс  "Симон Делбер-Феврие“ в Ница.

Източник: Новите родители