В следващите редове ще ви представим седемте най-важни неща за една жена. И не, бракът не фигурира в този списък.

1. Да се научи да полага грижи за себе си

В пълния смисъл на думата - както за физическото, така и за психическото си здраве. Да се вслушва в гласа на тялото и душата си. Да намира време за онези, които я зареждат с положителна енергия и добро настроение. Да страни от хората, натоварващи я с отрицателни емоции. Да си почива, да медитира, да бъде своя най-добър приятел.

2. Да пътува

Няма значение дали е сама или в компания - важното е да посещава нови места, любими места, различни места. Важното е да умее да се откъсва от ежедневието и от задълженията, от работата и от отговорностите. Важното е да си позволи да живее. Всяко пътуване зарежда. Помага ти да погледнеш живота си отстрани. Да погледнеш в перспектива. Носи успокоение и мъдрост. Затова, пътувайте, момичета! Наблизо и надалече! Просто пътувайте...

3. Да се научи да не задържа емоциите си

Да не се страхува да плаче. Сълзите не са признак на слабост. Напротив, показват сила. Сила да признаеш, че страдаш, да признаеш, че те боли. Сила да признаеш, че нещо или някой те е наранил. Да се научи да не потиска гнева си, огорчението си, яда си. Да се научи да ги насочва в правилната посока – извън себе си, а не навътре в себе си. Да се осмели да свали маските и да покаже лицето си. Весело, тъжно, спокойно, гневно – нейното лице.

4. Да не се примирява с душегубната работа

Да се осмели да търси своето призвание. Да се осмели да го следва. Дори ако никой друг не разбира защо го прави. Важното е да помни, че за собствените си решения е отговорна единствено и само пред себе си. Но също така и само себе си може да обвинява за пропиляното време в изпълнение на задачи, които не й доставят удоволствие, които не я мотивират, които не я провокират. Животът е твърде кратък и твърде голяма част от него прекарваме в работа. Нека поне е такава, каквато обичаме. Чрез която намира начин да изразим себе си. Да надграждаме себе си.