Когато срещнете нов човек, отнема само 7 секунди (да, секунди), за да решите дали харесвате този човек, или не. Естествено, това работи в двете посоки. Това е доста голямо напрежение, особено ако някой страда от социална тревожност или просто е природно по-стеснителен.

Bright Side представя 7 прости стъпки за тези толкова важни 7 секунди.

1. Очите

Погледът в очите е универсален знак за социална увереност, отвореност и честност. Повече от половината от общуването е визуално, тъй че погледът в очите веднаги ви прави по-харесвани. Разбира се, важно е да не се взирате дълго и настойчиво.

2. Усмихнете се и светът ще ви се усмихне

Придружете всяко социално взаимодействие с искрена усмивка и срещите с нови хора ще бъдат истинско удоволоствие. Хората помнят другите според това как са ги накарали да се чувстват. Усмивката води до отделяне на ендорфини и хората естествено ви свързват с положителни чувства.

3. От първото „здравей“

Най-простото и най-пренебрегваното нещо е обикновеният поздрав. Вместо да започвате разговор от нищото, което може да накара хората да се съмняват в искреността ви, направете усилие да се представите с просто „здравейте“ или „здрасти“. Кажете го с усмивка и сте на пътя към социалния успех.