Как можете да разберете, че сте се изправили срещу психопат, пита Business Insider?

Сред нас има много повече такива хора, отколкото бихме искали да си представим. Освен това те проявяват едни и същи черти, твърди поведенческият анализатор Лилиан Глас. Тя е работела с ФБР, помагайки им да различат онези сигнали, показващи че заподозреният мами.

Психопатията е антисоциално личностно разстройство, при което страдащият има непостоянно и импулсивно поведение. Психопатите не могат да приемат социалните норми.

В следващите редове ще откриете 7 признака, взети от книгата “Тялото на езика на лъжците“ на Глас, по които можете да познаете, че си имате вземане-даване с психопат.

Постоянно използват минало време

Изследователите откриват, че психопатите използват минало време повече от настоящето. Това сигнализира, че те се чувстват откъснати от конкретния момент.

Използват причинно-следствени изказвания

„Психопатите вярват, че нещата им принадлежат по право. Те възприемат света и хората в него като нещо, към което могат просто да се пресегнат и да го  сграбчат. Съответно изследователите от Университета на Британска Колумбия откриват, че тези хора използват по-често думи като „защото“ и „за да“, пише Глас. По този начин те рационализират действията си чрез своята собствена логика.

Говорят прекалено за своите основни нужди

Психопатите обикновено са ангажирани единствено със своите собствени основни нужди, като храна, подслон и дрехи. Когато говорят за тях, те използват два пъти повече думи от обикновено и предоставят много повече информация по темата.