Ще ви разкажа за това, на което никой не ви е учил.

За това, което ви кара да надминете пределите на обикновеното съществуване. Например да се изнесете от дома на родителите си, да напуснете работа, да пратите всички по дяволите и да направите всичко, което поискате, пише Мениджър Нюз.

Опитът, който получавате в реалния живот, излиза далеч извън рамките на образователната система. Такива навици може да развиете само ако наистина откриете себе си. Когато заложите всичко на карта или се сблъскате с вероятността от провал. Тези умения се появяват само ако рискувате всичко, за да направите нещо наистина велико. Това са навици, които си мислите, че вече имате.

Всичко, което искам да кажа, е: в играта, наречена живот, вие нямате никакъв шанс. Защо?

1. Малко сте губили

Комфортно ви е във вашата посредственост и дори не ви се ще да опитате.

Предпочитате да говорите за това, че трябва да научите нов език, вместо наистина да го учите. По-вероятно обаче ще забравите или ще свършите трудната работа утре. Ненавиждате професията си, но не сте готови да си търсите ново място.

И докато седите тук, скръстили ръце, и не желаете да се пробвате, аз колекционирам грешки, изпитвам себе си, уча нови неща.

Когато губя, аз се уча и променям пътя си така, че той винаги да води напред. Това прилича на каляването на метала – преминавам през огъня и добивам нова форма. Формата на меч с острие като бръснач, който ще ви разсече на части, ако не положите повече усилия.

2. Вълнува ви мнението на околните

И се нагаждате спрямо него. Защото се боите от това как ще изглеждате в очите на света.

Мислите така, защото сами съдите другите – значи и те сигурно съдят вас. Вълнуват ви повече дрънкулките, които притежавате, отколкото постъпките, които сте извършили.

И докато харчите пари за нови дрешки, коли, скъпа храна и вечеринки в баровете, аз се интересувам от себе си. И докато се мъчите да се пригодите към околния свят, аз правя така, че той да се пригажда към мен.

Уверено ще отхвърля всички съмнения и ще покажа на света кой съм всъщност. Имам имунитет към мненията ви, моите приятели са идеите; докато вие свиквате с посредствеността, аз изследвам необикновеното.

3. Мислите се за по-умни, отколкото сте

Всъщност вие правите точно същото, каквото правят и другите. Учили сте същите неща, чели сте същите книги. Ако обаче сте учили, за да минете изпитите, нима си мислите, че сте станали по-умни?

Знанието проличава не в това как се учиш, а в това как живееш.

Ако се наложи, бих могъл да издържа изпити. А вие ще успеете ли да се справите със задачите, които поставя пред мен животът? Изпитите, които не се оценяват по шестобалната система или в проценти, а по един единствен признак – оцеляването.