Както Далай Лама е казал: “Ако един проблем е разрешим, ако ситуацията е такава, че има какво да направиш по въпроса, тогава няма нужда да се тревожиш. Ако не е разрешим проблем, то и да се тревожиш нищо няма да се промени. Така че каквото и да се случва няма полза от това да се тревожиш.”

С други думи тревогите няма да спрат проблемите на утрешния ден, те ще спрат възможностите на днешния ден, коментира блогърът Марк за marcandangel.com..

Как би се променил живота ви ако спрете да се тревожите и започнете да правите това, в което ви бива най-много? Нека днес да бъде денят, в който ще се освободите от безполезните тревоги, ще видите възможностите и ще предприемете реални действия за нещата, които можете да промените.

Изправете се. Бъдете проактивни. Просто спрете да се тревожите за ...

1. Предизвикателствата, пред които сте изправени - Предизвикателствата не са тук, за да се тревожите за тях; те са тук, за да ви помогнат да израстете. Предизвикателствата правят живота интересен, а преодоляването им прави живота смислен. Много от исторически великите постижения са били като отговор на големи предизвикателства. Много от личните и значими постижения sa в отговор на предизвикателни обстоятелства. Всяко от предизвикателствата в живота е тест, който ви помага да забележите и разберете слабостите и по този начин да превърнете слабите си страни в силни такива.

2.  Не толкова идеални условия, които не можете да контролирате - Не съществува основателна причина, поради която да откажете на себе си възможността да направите нещо необикновено. Животът е за това да се отличите, да бъдете различни, и никога няма да се изчерпат начините да го постигнете. Каквото и да се случи, какво и да казват другите, каквото и да е състоянието на икономиката или времето навън, вие все пак имате възможността да изпъкнете. Животът е такъв, какъвто изберете да си го направите. Вие имате неограничена власт над съзнанието си, не над външни обекти и събития. Осъзнайте това, и тогава ще намерите в себе си източника на сила, която ви трябва, за да местите планини.