Колко често ви се налага да работите по задачи, които намирате за неприятни? За много хора това е ежедневие. Често ние отлагаме тази работа многократно и когато най-накрая я завършим, изпитваме огромно облекчение. А, защо тогава отлагаме?

Ако и вие сте свикнали да отлагате нежеланите дейности до безкрай, то може би тези 7 стратегии, които Гретчен Рубин споделя в Linkedin, може да ви бъдат от полза.

1. Представете си, че сте в затвора.

Ако работите върху нещо, което ще отнеме много време, а вие искате да се справите с него колкото се може по-бързо, или просто сте нетърпеливи, представете си, че сте затвора.

В затвора човек има цялото време на света. Там няма причина да се бърза, няма причина да се заобикаля или да се работи над няколко неща едновременно. Може да се забавите и да се концентрирате. Имате достатъчно време, за да отдадете внимание дори на най-малките детайли.

2. Потърсете помощ.

Това е едно от най-важите предимства, които зрелите хора използват. Не зная защо, но по някаква причина търсенето на помощ е изключително трудно, за всеки един от нас. Изумително е колко ни е полезна тя всеки път, когато просто се престрашим да я потърсим.