Не е нужно човек да е зад решетките, за да бъде затворник. Често собствените ни концепции, решения и идеи са това, което ни отнема свободата. Така безброй интелигентни хора губят по-голямата част от живота си, пише блогътът Ейнджъл Черноф от marcandangel.com.

Милиони хора по света са в плен на едни и същи мисловни капани.

Ето шест от най-често срещаните (и трудни за приемане) признаци, че животът ви не е това, което искате и трябва да промените начина си на мислене, за да постигнете щастие и удовлетворение:

1. Стремите се да отговорите на очакванията на всички останали, с изключение на вас. - Твърде много хора живеят живот, който не е техният. Живеят така, както другите смятат за правилно... така, както родителите им смятат, че е най-добре за тях ... както приятелите, учителите, правителството и медиите мислят, че е най-добре. Те пренебрегват вътрешния глас и интуицията си. Толкова са заети да удовлетворят всички останали и да се съобраят с очакванията им, че губят контрол над живота си. Забравят какво ги прави щастливи, какво искат,от какво имат нужда ... и в крайна сметка забравят за себе си. Имаме един живот - тук и сега. Трябва го вземем в свои ръце и да не позволяваме другите да отвличат вниманието ни от нашата истина.

2. Обвинявате всички останали. - Откажете се от нуждата да обвинявате другите за това, което имате или нямате, за това, което чувствате или не чувствате. Спрете да преотстъпвате на другите силата и отговорността за вашия живот. Или вие притежавате собствените си проблеми, или те ще притежават вас. Точка.

3. Оплаквате се непрекъснато. - Постоянната нужда да се оплаквате за какво ли не - хора, ситуации и т.н. - не води до нищо освен до нещастие и депресия. Никой не може да ви направи нещастни, нито една ситуация не може да ви депресира, осен ако не й позволите. да. Чувствата не са резултат от ситуацията, а от това какгледате на нея. Не е лесно да се приеме, но това е истината. Вашият живот е както го виждате. Не подценявайте силата на собствените си мисли.