Умението да водиш вежлив разговор е вродено или може да се придобие при добро желание и усет за хората. Със сигурност сте изпадали в ситуации, когато са ви задавали неудобни въпроси. Понякога отговорите поставят в неудобно положение и самия човек, който ги е задал. Подбрали сме някои от най-често задаваните въпроси, които ви съветваме да си спестите.

1. Това майка ти ли е?

Ако не познавате добре жените, а са ви само далечни познати, по-добре не задавайте този въпрос, защото е твърде вероятно да се окажат две сестри с по-голяма разлика във възрастта. Затова по-добре попитайте „Това сестра ти ли е”, за да направите комплимент, ако се окаже майката.

2. От колко време сте заедно?

Хората обожават да говорят за връзките си и за връзките на другите хора. Ако срещнете двойка, която не познавате добре, или единият от двамата ви е непознат, не задавайте въпроса откога са заедно, защото е твърде вероятно да са приятели, брат и сестра или дори разведени. Това не пречи да вървят, хванати под ръка.

3. Кога най-после ще си родите дете и вие?

Много неуместен въпрос, както и подобните: „Не ти ли е време да раждаш?”, „О, да не си бременна?”

Прочетете още: Не казвайте тези неща на жена, която не е майка

Еднакво вбесяващо е да питате жена без деца дали няма да ражда, както и многодетна майка дали всички деца са нейни! Най-добре не навлизайте в тази тема, ако не познавате човека добре.