На света вероятно съществуват хиляди въпроси, на които човек просто не иска да знае отговорите. Редакторите на YouTube канала AllTime10's са решили да публикуват 10-те най-популярни въпроса, които всеки от нас си е задавал в даден момент, пише econ.bg. Ако все пак искате да научите част от нелицеприятните отговори, може да ги прегледате:

Мога ли да се превърна в зомби?

Вуду ритуалите, практикувани на Карибите, са известни с това, че изпращат жертвите си в дълъг транс с помощта на халюциногени. Една от най-популярните жертви на ритуала е Клервиус Нарцис – хаитянин, който е бил превърнат в „зомби“ от местен шаман и е бил държан в подчинение в продължение на две години с помощта на силни химикали. Според част от научната общност Нарцис е първият документиран случай на подобна метаморфоза.

Колко зле се отразяват газираните напитки на зъбите ми?

Повечето от захарните напитки са корозивни за зъбния емайл, колкото и киселината, използвана в киселинно-алкалните батерии. Така че помислете си за зъболекарската бормашина, преди да си поръчате поредната студена кола или сода.

Припичането на една филийка в тостера няма как да ме нарани, нали?

Оказва се, че има. Инциденти с тостери водят до смъртта на близо 700 души само в САЩ всяка година. За сравнение, смъртоносните инциденти с акули се броят на пръстите на двете ръце.

Защо сандвичът ми с фъстъчено масло и конфитюр има странен вкус?

Въпросът засяга основно консуматорите на въпросните съставки зад Oкеана. Оказва се, че американската агенция за контрол върху храните и лекарствата позволява в 100 грама от сместа да се съдържат до 30 части от различни насекоми...

Вредно ли е гледането на телевизия?

Ако погледнем въпроса от антисептична гледна точка – доста. Върху дистанционните в болничните стаи живеят устойчиви към антибиотици бактерии, които допринасят за смъртта на 90 хиляди души годишно.