О, да – децата са по-лоши и от най-страшните шпиони, защото непрекъснато издават тайните на родителите. Като правило, когато са дошли гости, те на всички носят чаша със сок, само на мама – с вино, разказват в автобуса нещо суперинтимно.

А в детската градина обясняват как „татко ме удари вчера по главата“, въпреки че се е случило точно обратното. Ето ви още 6 ситуации (съгласни сме, списъкът е безкраен), в които почервеняваме от срам или се чувстваме като пълен идиот:

Лекарски преглед
Да влезете в нечий лекарски кабинет е като лотария – никога не се знае дали детето ще отговори на доктора, или напротив – ще започне да му задава въпроси. В този момент вие тъкмо сте отметнали в графата на медицинската анкета с „да“ въпроса: „Приема ли детето ви достатъчно зеленчуци“ и се чудите дали киселите краставички се броят.

При всички положения вие разчитате, че детето няма да каже нищо излишно. И в този момент то се обръща към лекаря с: „Когато мама е изморена, ни разрешава да играем на одеяло на земята до тогава, докато не заспим сами на пода.“

Посещение при зъболекар
Почти същото е, както при лекаря: молите се детето да не каже, че да бъде накарано да си измие зъбите съвсем не е толкова лесна задача, колкото тяхното разваляне, както и че вие понякога нямате сили да спорите и да убеждавате в името на хигиената.

Или че този месец дори не сте забелязали, че с цялата туба детска паста за зъби е нахранен гумения динозавър.

Разходка с нови приятели
Някои деца изведнъж започват да играят едно с друго, все едно цял живот са се познавали. На други им е по-сложно – забравят какво е да споделят играчки, бият се с лопатки по главата и т.н.

Докато отношенията им се развиват по втория начин, вие стоите, правите си изводи за себе си и ситуацията, мислите как ей-сега детето ви окончателно ще докара всички до сълзи и на втора разходка няма да ви поканят.