Какво можете да кажете на себе си, което все още не знаете? Много! Когато сте насаме, често разговаряте със себе си. Вашият вътрешен монолог може да изглежда безсмислен на моменти, но истината е, че актът на говорене на вас самите може да ви помогне да научите и поддържате положителна траектория на живота си, пише блогърът Марк за marcandangel.com.

Ето защо по-долу са събрани шест ефективни теми за разговор със себе си, така че следващият път, когато решите да проведете монолог, ще знаете точно какво да кажете.

1. Какво обичате?

Когато става въпрос за работата на живота ви, за мечтите ви, хладко не е добре. Вряло също не е добър вариант. Приятно топло и страстно е единственият начин да работите и живеете.

Инвестирайте мисли и време за това какво обичате. Не чакайте твърде дълго да бъдете въвлечени в нещо, което ще ви развълнува. Разберете колко е важно да бъдете ентусиазирани във вашия живот. Ако се интересувате от нещо, независимо какво е, разучете го. Станете и го последвайте. Прегърнете го, заобичайте го и най-важното оставете страстта да полети.

Най-важното решение, което някога сте правили, е какво да правите с малкото време, което ви е дадено. Преди да разберете, вие ще се питате: „Как се стана толкова късно, толкова скоро?” Така че използвайте пълноценно мислите и времето си, оставете се да бъдете привлечени от странното притегляне на това, което обичате - то няма да ви подведе. Живейте живота си, така че като остареете, никога да не изпаднете в ситуацията в която човекът, в който сте се превърнали постоянно да фантазира за човека, който е можело да бъдете.

2. Каква е вашата вътрешна истина?

Защо да се тревожите какво мислят другите за вас? Имате ли повече доверие на тяхното мнение, отколкото на вашето?

Истината е, че това как те виждат другите, не е чак толкова важно, колкото как вие виждате сами себе си. Да бъдеш щастлив означава да живееш уверено в собствената си кожа –да бъдете верни на това, което съществува вътре във вас. Това, което правите, бъдейки себе си е това, което ви държи истински и вие наистина сте горди.