1. Не се страхувате да мълчите заедно.

Психолозите казват, че партньорите, които не се страхуват да помълчат заедно, могат да се отдадат на мислите си и се чувстват комфортно в компанията си, се познават достатъчно добре и си имат пълно доверие. Не се страхуват да бъдат себе си пред другия.

2. Спите отделно.

Учените са на мнение, че ако няма синхрон между вас в съня, е по-добре да спите отделно. Ако единият хърка, а другият има лек сън например, е много по-важно да се отделите, отколкото да се насилвате да останете в едно легло поради предразсъдъци или напразни страхове, че ще отслабите връзката си.

3. Имате различни интереси и хобита.

Много по-добре е всеки от двамата да има своите лични интереси и хобита. Не е здравословно да споделяте абсолютно всички аспекти от живота си. Както е добре да имате и приятели, с които да прекарвате времето си, отделно от партньора. Двойките, които нямат проблеми с това, обикновено остават заедно.

4. Карате се.

Често в спора се ражда истината. Ако се карате, без да нарушавате добрия тон, разбира се, най-вероятно успявате да си кажете много неща и става ясно, че и двамата има върху какво да работите.

5. Приемате по-малко време заедно, отколкото бихте искали.

Поради ангажименти или друго не успявате да прекарвате достатъчно време заедно, но това не нарушава хармонията помежду ви. Имате си доверие и се наслаждавате на времето си заедно.

Цветелина Велчева