Любовта е най-чистото и хубаво чувство. Но не само. Любовта може да бъде и подозрение, и ревност, и мъчителни терзания. Ако нещо подобно се случва с вас, помислете дали можете да спасите връзката си.

Любовта ви е в опасност, ако имате следните 5 токсични навика:

1. Сдобряване чрез секс

Не разчитайте всеки път да се сдобрявате със секса. Казват, че това бил най-сладкият секс, и сигурно е така, но от гледна точка на връзката, не е никак полезно и здравословно. Вместо да се измъквате със за сдобряване, говорете за проблемите си.

2. Нарушаване на личното пространство

Спрете да следите любимия си. Не преглеждайте телефона му и компютърните му файлове. Прекрачването на някои лични граници може да бъде фатално. Дори половинката ви да не разбере за това, което сте направили, вътрешно вече няма да имате никога покой, защото ще искате да проверявате отново и отново. Освен това подобно отношение показва неуважение и никакво доверие към партньора ви.

3. Не си купувайте любов

Любовта не може да бъде купена и това не е клише. Можете да купите внимание или интерес, но за кратко. Любовта се печели с доверие, с жестове, с думи. Не се опитайте да направите щастлив партньора си с материални придобивки, а с взаимна радост от това, че споделяте време заедно.

4. Не сравнявайте

Най-вредното за една връзка е да правите сравнения с бившите. Нито себе си сравнявайте с бившия на партньора си, нито него сравнявайте с вашите бивши. Еднакво обидно и несправедливо е. Във вашите отношения участвате само вие двамата, не трети и четвърти лица.

5. Нека не е „танто за кукуригу“

Не може всичко в една връзка да е поравно. Не делете нещата 50 на 50. Ако сте отстъпили миналия път в спора, не натяквайте и не го изтъквайте като задължение сега партньорът да отстъпи. Така не работят отношенията. Не разделяйте парите си по равно, не смятайте разходите за подаръци или за почерпка в някое заведение по равно. Всичко това е сигурен убиец на взаимоотношенията.

Bright Side