5-те основни елемента на щастието

31 януари 2018 г., 11:20
338

g-stockstudio / Shutterstock

Има определени начини на мислене, гледни точки, фундаментални вярвания и действия, които стимулират човека да се чувства щастлив. Те са вплетени в характера му – водещ фактор във всичко, което ни се е случвало и предстои. Блогърът Марк ги определя като необходими съставки, създаващи усещането за щастие. Който ги има, чувства радостта от живота, чувства се жив.

Тези вълшебни елементи са:

1. Кураж. Страхът е най-големият крадец на човешко щастие. Марк Твен е казал, че смелостта не е липсата на страх, а устойчивостта на страха, неговото надмогване. Куражът ни предизвиква да излезем от зоната си на комфорт, да прегърнем живота и да избегнем болката, която е неизбежна във всички житейски промени и предизвикателства. Без него щастието е малко повече от илюзия.

2. Търпение. Колко щастливи са според вас нетърпеливите хора? Нетърпението е друга мощна сянка, която надвисва над щастието. Причината е, че заради него човек чувства постоянно безпокойство. Няма как човекът да почувства радост, ако не приеме, че никога няма да контролира на 100% живота си. И че събитията са непредвидими.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари