Да ти спре кърмата е сред големите майчински драми - или става внезапно, или пък намалява неусетно. Вие мислите, че си кърмите нормално, а бебето се къса да реве и си нямате понятие, че то всъщност е премаляло от глад. Да имаш или да нямаш кърма невинаги е "божа работа".

Може ли да се контролира този процес? Да, според Ами Маджър, консултантка по кърмене, която препоръчва не медикаменти, а храни, подпомагащи лактацията пред sheknows.com.

1. Пилешка супа

Най-хубавото ястие за родилки - не само подхранва, но и лекува и прави така, че майката има повече мляко. Неслучайно я наричат и „храна за душата“ - действа благотворно и в моменти на радост, и в криза.

noviteroditeli.bg съветват: Подбирайте внимателно месото, с което ще я приготвите – в пилешкото напоследък често се откриват хормони, които вредят и се предават чрез майчината кърма и на новороденото.

Ако сте вегетарианци, правете си гъста зеленчукова супа: с картофи, моркови, зелен фасул/леща/ориз.

2. Овесена каша

Консумацията на една купичка овесена каша на ден според специалисти увеличава кърмата, заради желязото, което се съдържа в нея.

Сутрин залейте шепа овесени ядки с топла вода или мляко. Или хапвайте бисквити с овесени ядки.

noviteroditeli.bg съветват: Бозата съдържа овесено брашно и също се препоръчва за родилки. Търсете био боза, която не съдържа консерванти.