След раждането всяка майка е напълно погълната от грижите за бебето, но то расте и тя, виждайки се с малко свободно време, го запълва с различни неща, само и само да избяга от битието на унила домакиня. Защото е непоносимо да мислиш само за терлички, курабийки, за това как да избелиш лигавниците без белина, за дреболии, от които може да обезумее и най-хладнокръвният.

И тогава тази иначе грижовна дама се отдава на различни хобита. Няма лошо, обаче някои от тях не просто дразнят околните и са изпитание за всички членове на семейството, но и може да навредят на здравето – без преувеличение! Особено следните 5:

Гледане на телевизия

Знаете всичко за тоалетите и мимиките на тв водещите, за звездите в шоу предаванията, наясно сте с подробностите около имплантите на Кардашиян, разрива на Анджелина Джоли и Брад Пит, как се казва детето на Део... В час сте с всичко, което дават по телевизията и предаванията на Дискавъри, и с клюкарските издания, и с риалити форматите. Можете да ги разкажете на мъжа си по време на вечеря, а вечерята, обикновено, се състои в най-добрия случай от студена пица, поръчана от близката пицария, или пък от омлет, забъркан от мъжа ви, защото вие следите предаването за екстрасенси и току-що сте открили, че притежавате трето око и вече знаете какво е вашето истинско предназначение... И то, очевидно, не е в приготвянето на вечеря.

Интернет

Skype, Facebook, Viber отдавна са се настанили във вашия смартфон или таблет и утрото не започва с кафе, а с проверка на месинджъра и чатене с приятелки. Наясно сте с всички важни събития в живота им, а също и с международното положение, знаете кои са актуалните хаштаг призиви. Интернет майките са толкова зашеметени и обсебени от социалните мрежи, че не влизат в ресторант, в който няма wi fi и изобщо нямат чувство за мярка – чатят навсякъде, където сварят.

Сериали

Нашите майки са страдали с „Робинята Изаура“, но ние се увличаме само от качествени филми, например „Игра на тронове“, „Къща от карти“, „Скандал“...

Битката с дракони или криминалните и политически интриги са изключително пристрастяващи. Устройваме си киномаратони с по 5-7 серии или направо - цял сезон.

Една майка, за която в царството на торентите няма тайни, напълно сериозно поиска да кръсти дъщеря си Денерис. Но съпругът ѝ заяви, че фамилията му не е Таргариен, а Иванов, затова настоя да нарекат детето просто Мария. И споделя, че не му се мисли, ако си родят син, как ще се казва – просто не е готов да го нарича Тириончо...

Вижте още кои 2 хобита ви превръщат в лоши майки - Новите родители