Щастието е субективно и донякъде е избор. Ако предпочитаме да се сравняваме с другите и да виждаме винаги чашата наполовина празна, няма да постигнем щастие.

Щастливите жени имат следните 4 навика:

1. Виждат се често с приятелки.

Най-зареждащи са срещите с приятелки – когато можете да се наприказвате на спокойствие, без някой до вас да мърмори или да върти очи. Щастливите жени не само отделят време за приятелките си, но организират заедно парти или отиват на бар. Общуването с любимите момичета, смехът, споделянето – това е безотказно средство срещу всяка депресия.

2. Слушат гласа на сърцето си, а не гласа на обществото.

Щастливите жени имат самочувствие и вяра в собствените си сили и в собствената си интуиция. Те не се съобразяват с хорското мнение и не позволяват това да бъде определящо за изборите, които правят, за живота, който живеят.

3. Наслаждават се на момента.

Щастливите жени знаят, че животът е тук и сега. Няма смисъл да вперваме поглед в миналото и да страдаме по нещо, безвъзвратно изгубено. Няма смисъл и да градим въздушни кули и да мечтаем за някакво евентуално бъдеще, което би могло и да не се случи. Животът е в този момент. Онзи, който го е разбрал и умее да се наслаждава на настоящето, е щастлив човек.

4. Знаят как да подредят дома и мислите си.

Когато има баланс между вътрешния и външния свят, щастието изглежда реалност. Важно е да направим дома си уютен, за да дадем радост и спокойствие на сърцето и на сетивата си. душата ни има нужда от ред, за да сме наясно със себе си, да изградим душевна стабилност и да постигнем хармония.